Οδηγίες για τις εισαγωγικές εξετάσεις

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι να προσέρχονται 15 λεπτά πριν από την ορισμένη για εξέταση ώρα.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος των μαθητών στο σχολείο με κινητά τηλέφωνα ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα.

Λόγω των προληπτικών μέτρων κατά της πανδημίας παρακαλούνται οι γονείς να μην εισέρχονται ή παραμένουν στο σχολείο.

Οι μαθητές να είναι εφοδιασμένοι με μπουκαλάκια νερού ή χυμού.

Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους δύο (2) μπλε στυλό για τη γραπτή εξέταση.

Οι εξετάσεις διενεργούνται σύμφωνα με τις Υπουργικές Αποφάσεις 61187/Δ2/2018, 61265/Δ2/2020 και 55591/ΓΔ4/2020.

 

 

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ (μέγιστος βαθμός 100 μονάδες):

1ο ΘΕΜΑ (διάρκεια 3 ώρες). Σχέδιο με χρώμα ή ασπρόμαυρο. Οι υποψήφιοι μαθητές εντός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου σχεδιάζουν/ζωγραφίζουν πάνω σε ένα θέμα που θα τους δώσει η επιτροπή. Το χαρτί σχεδίου θα είναι διαστάσεων 30Χ50 εκ. και θα τους δοθεί στο σχολείο. Τα υλικά που μπορούν να έχουν μαζί τους είναι:

  • 2 μολύβια σχεδίου με ενδείξεις στο τέλος των μολυβιών Β, 2Β
  • Μια ξύστρα μια σβήστρα
  • Ένα κουτί ξυλομπογιες 24ρων αποχρώσεων
  • Ένα κουτί παστέλ 12 αποχρώσεων

Τα υλικά ζωγραφικής (μπογιές, πινέλα, μολύβια, γόμες κ.λπ.) προσκομίζονται από τους μαθητές. Καλό είναι οι υποψήφιοι να έχουν μαζί τους και τα απαραίτητα για κάθε περίπτωση υλικά, όπως π.χ. δοχείο νερού. (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 80%).

2ο ΘΕΜΑ (διάρκεια 1.00 ώρα). Γραπτή εξέταση: Οι υποψήφιοι μαθητές καλούνται στη συνέχεια να περιγράψουν σε ένα κείμενο (έως 200 λέξεων περίπου) το έργο τους ή και τις σκέψεις τους πάνω σε αυτό (κόλλα απαντήσεων θα τους δοθεί στο σχολείο). (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 20%).

 

 

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (μέγιστος βαθμός 100 μονάδες):

1ο ΘΕΜΑ (διάρκεια 1.00 ώρα). Προετοιμασία ομάδας (Ζέσταμα), Αυτοσχεδιασμός: Οι υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες οργανωμένοι σε ομάδες συμμετέχουν σε προετοιμασία μαθήματος θεατρικής έκφρασης. Στη συνέχεια οι υποψήφιοι μαθητές οργανωμένοι σε ομάδες αυτοσχεδιάζουν πάνω σε ένα θέμα που θα τους δώσει η επιτροπή. (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 40%).

2ο ΘΕΜΑ. Απόδοση Κειμένου: Κατά την ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι μαθητές παίρνουν από την επιτροπή ένα μικρό λογοτεχνικό κείμενο (ποίημα/ πεζό 50-80 λέξεων) το οποίο μελετούν ατομικά. Αφού ολοκληρώσουν το πρώτο στάδιο (ζέσταμα-αυτοσχεδιασμός) καλούνται να αποδώσουν το κείμενο διαβάζοντάς το δυνατά ενώπιον της επιτροπής. (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 20%)

3ο ΘΕΜΑ (διάρκεια 1.00 ώρα). Γραπτή εξέταση: Οι υποψήφιοι μαθητές διαλέγουν από ένα σύνολο εικόνων 3-5 εικόνες (φωτογραφίες), με τις οποίες δημιουργούν ένα σενάριο (ιστορία), που καλούνται στη συνέχεια να γράψουν (κείμενο 200 λέξεις περίπου) (κόλλα απαντήσεων θα τους δοθεί στο σχολείο). (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 40%). [Όλες οι εικόνες θα είναι εκτυπωμένες πάνω σε χαρτί Α4].

Οι υποψήφιοι της κατεύθυνσης Θεάτρου/Κινηματογράφου προσέρχονται με άνετη αμφίεση, κατά προτίμηση φόρμα αθλητική, ώστε να διευκολυνθούν στις ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, μαλακά και άνετα παπούτσια ή/και χοντρές κάλτσες.

 

 

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΧΟΡΟΥ (μέγιστος βαθμός 100 μονάδες):

1ο ΘΕΜΑ (διάρκεια 1.00 ώρα ανά ομάδα) α) Ενεργοποίηση (Ζέσταμα) : Οι υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες οργανωμένοι σε ομάδες συμμετέχουν σε μάθημα χορού, το οποίο περιλαμβάνει ασκήσεις στο πάτωμα, στην όρθια θέση και στο χώρο. Όλες οι ασκήσεις θα κινητοποιήσουν τη δημιουργική φαντασία των παιδιών και θα αποτελέσουν έμπνευση για τον αυτοσχεδιασμό που ακολουθεί. (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 30%) β) Αυτοσχεδιασμός: Η προηγούμενη διαδικασία ολοκληρώνεται με αυτοσχεδιασμό πάνω σε ένα θέμα με ή και χωρίς μουσική, που θα δώσει η επιτροπή. (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 40%) γ) Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί: Στη συνέχεια ο καθηγητής ή η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής υποδεικνύει Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς, τους οποίους εκτελεί η ομάδα. (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 10%).

2ο ΘΕΜΑ (διάρκεια 1.00 ώρα ). Γραπτή Εξέταση: Οι υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες διαλέγουν από ένα σύνολο εικόνων, 3 έως 5 εικόνες (φωτογραφίες), με τις οποίες δημιουργούν μία ιστορία, που καλούνται να γράψουν (κείμενο 200 λέξεις περίπου) (κόλλα απαντήσεων θα τους δοθεί στο σχολείο). (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 20%) [Όλες οι εικόνες θα είναι εκτυπωμένες πάνω σε χαρτί Α4].

Οι υποψήφιοι της κατεύθυνσης Χορού προσέρχονται με κατάλληλη αμφίεση (κορμάκι ή μπλουζάκι στενό, κολάν ή καλσόν κομμένο ώστε να αφήνει το πέλμα ελεύθερο, κάλτσες, μαλλιά μαζεμένα σε αλογοουρά ή κοτσίδα) και ένα μπουκαλάκι νερό.

 

 

Σε περίπτωση ισοβαθμίας για την τελευταία θέση, αυτή καταλαμβάνεται ανά Κατεύθυνση ως ακολούθως: Για την Κατεύθυνση Εικαστικών Τεχνών προηγείται ο υποψήφιος που έχει τον μεγαλύτερο βαθμό στο 1ο ΘΕΜΑ. Για την Κατεύθυνση Θεάτρου ? Κινηματογράφου προηγείται ο υποψήφιος ο οποίος συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο μέσο όρο του αθροίσματος του 1ου ΘΕΜΑΤΟΣ και του 3ου ΘΕΜΑΤΟΣ. Για την Κατεύθυνση Χορού προηγείται ο υποψήφιος ο οποίος συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο μέσο όρο του αθροίσματος του 1ου ΘΕΜΑΤΟΣ και του 2ου ΘΕΜΑΤΟΣ. Στην εξαιρετική περίπτωση που παρουσιαστεί ισοβαθμία για την τελευταία θέση και αφού έχουν ληφθεί υπόψη τα ανωτέρω κριτήρια τότε εγγράφονται στην Α ? τάξη του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου όλοι οι ισοβαθμίσαντες. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν επιδέχονται αναβαθμολόγησης ή επανεξέτασης ή άλλης δευτεροβάθμιας κρίσης.

εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των εξετάσεων

Author: gymkkoz