Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2024

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/τριες και απόφοιτοι) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2024 για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν σχετική Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ). Συγκεκριμένα για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ του 2024, η Α-Δ θα υποβληθεί στο διάστημα
από Τετάρτη 29-11-2023 ως και Παρασκευή 15-12-2023.

Κατά την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης από τους υποψηφίους/ες παρακαλούμε να ενημερώνονται για τα εξεταζόμενα μαθήματα και για την επιλογή 1 μόνο συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου, ανάλογα με την ομάδα προσανατολισμού.

Το υπόδειγμα της Αίτησης-Δήλωσης είναι μοναδικό και κοινό για όλους τους υποψηφίους/ες των ΓΕΛ. Υποβάλλεται από τους υποψηφίους/ες (μαθητές/ριες και αποφοίτους), οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄ τάξης ημερήσιου και Γ΄ τάξης εσπερινού ΓΕΛ.

Με την Αίτηση – Δήλωση ο/η ενδιαφερόμενος/η δηλώνει:
α) Την Ομάδα Προσανατολισμού στα τέσσερα (4) μαθήματα της οποίας θα εξεταστεί πανελλαδικά, για να έχει πρόσβαση σε 1 συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο
β) Τα ειδικά μαθήματα που τυχόν επιθυμεί να εξεταστεί
γ) Αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος/α:
– για Στρατιωτικές Σχολές/Αστυνομικές Σχολές/Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας/Σχολές του Λιμενικού Σώματος. Τις Σχολές αυτές δεν έχουν δικαίωμα να τις δηλώσουν οι υποψήφιοι/ες με τα εσπερινά ΓΕΛ.
– για Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.
– για τα ΤΕΦΑΑ.

Η δήλωση για το στοιχείο γ) δεν είναι δεσμευτική, πλην των ΤΕΦΑΑ, η δήλωση για τα οποία είναι υποχρεωτική.

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, όλα τα στοιχεία που δηλώνει ο/η υποψήφιος στην Αίτηση-Δήλωση είναι υποχρεωτικά για τη συμμετοχή του/της στις πανελλαδικές εξετάσεις, εκτός από την επιθυμία για Στρατιωτικές Σχολές/Αστυνομικές Σχολές/Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας/Σχολές του Λιμενικού Σώματος/Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, που είναι απλώς ενδεικτική.

Μπορείτε να κατεβάσετε τα παρακάτω αρχεία Word κάνοντας κλικ πάνω στον κάθε σύνδεσμο.

ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΛ Υποψήφιος 2024

ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ Α-Δ ΓΕΛ 2024

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ 2024

egkyklios_aitisis_dilosis_gel_2024

 

Author: gymkkoz