Επίσκεψη της κατεύθυνσης Εικαστικών στην έκθεση φωτογραφίας του Αλέκου Βρεττάκου στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Στις 31/10/2023  τα τμήματα των εικαστικών Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1,Γ2 Γυμνασίου και Α1 και Β1 Λυκείου του καλλιτεχνικού σχολείου Κοζάνης, με τους υπεύθυνους καθηγητές εικαστικών κ. Γκιούρα, κ. Γεωργιάδου και κ. Μανιουδάκη, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην έκθεση φωτογραφίας του Αλέκου Βρεττάκου στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Ο κ. Βρεττάκος μας έκανε την τιμή να μας ξεναγήσει ο ίδιος στην έκθεση του με τίτλο (μια κιβωτός για το μέλλον) που μέσα από μια σειρά φωτογραφιών μας παρουσίασε τη διαδικασία ανέγερσης της βιβλιοθήκης .Ο φωτογράφος και εκπαιδευτικός μας μίλησε για τη δουλειά του το πώς επιλεγεί τα θέματα του καθώς και τις διαφορές μεταξύ καλλιτεχνικής και επαγγελματικής φωτογραφίας. Έκανε αναφορά στα παιδιά για τις στιγμές της πραγματικότητας που καταγράφει με το φακό του και την οπτική ματιά σε πράγματα απλά που αποτυπώνει ανάγοντας τα σε έκφραση δημιουργίας .

Τον ευχαριστούμε θερμά για την ξενάγηση, με ευχές για δημιουργική συνέχεια στο έργο του.

Author: gymkkoz