Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας – Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
🏛Το σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2023-2024 συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας–Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή” . Η φετινή κεντρική θεματική του προγράμματος “Το + που διαμορφώνει τον δημοκρατικό κόσμο: Συμμετέχουμε, συνδιαλεγόμαστε, συμπράττουμε” είχε ως στόχο την εξοικείωση των εφήβων με δημοκρατικές αρχές και αξίες, με έμφαση στην καλλιέργεια και εμπέδωση της κοινωνικής συμμετοχής και της συνεργασίας.
📖Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Λυκείου, στα πλαίσια των συναντήσεων που συντονίστηκαν από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς, συζήτησαν και προβληματίστηκαν σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ανισότητες, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, συγκρότησαν ομάδες εργασίας, συνέγραψαν κείμενα και εξέφρασαν δημιουργικά τις ιδέες και τα συναισθήματά τους.
🏛Στις εργασίες και τις εκδηλώσεις της ΚΗ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων που πραγματοποιήθηκαν 1-4 Ιουλίου, το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τη μαθήτρια Αλεξάνδρα Φούσα. Η μαθήτριά μας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνεργαστεί με παιδιά από όλη την Ελλάδα και τον απόδημο Ελληνισμό. Τις συνεδριάσεις της Βουλής πλαισίωσαν βιωματικά εργαστήρια, συναυλίες, παραστάσεις και άλλες δραστηριότητες.
Με την ξεχωριστή αυτή εμπειρία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα για τη σχολική χρονιά 2023-2024. Ευχαριστούμε τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους/τις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν και βοήθησαν με προθυμία και πνεύμα συνεργασίας.
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού! ☀️🏖

Author: gymkkoz