Πάρε ανάσα και μίλησε

Με μεγάλη χαρά επισκεφτήκαμε την Πέμπτη 4 Απριλίου το 4ο Γυμνάσιο Κοζάνης και την Τρίτη 9 Απριλίου το 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης, στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιεί η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης σε συνεργασία με την Αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης και την Α’ βάθμια και Β’βάθμια εκπαίδευση.

Μέσω της καμπάνιας «Πάρε ανάσα και μίλησε», η οποία έχει σκοπό την ενημέρωση των μαθητών / τριών με απλό, κατανοητό και βιωματικό τρόπο, ώστε να εξαλειφθούν ή να συρρικνωθούν στο ελάχιστο τα περιστατικά ενδοοικογενειακής κακοποίησης, η κατεύθυνση θεάτρου της Α’ και Β’ Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση – πρόκληση των παραπάνω φορέων.

Οι μαθητές/τριες της Α’ Γυμνασίου παρουσίασαν από το μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ, «όταν κοιμούνται οι φίλοι μου», μια διασκευή του αποσπάσματος «η Νασούλα ξέρει» με την καθοδήγηση των καθηγητών δραματικής τέχνης Γεωργίου Σταυράκη και Κωνσταντίνου Δαμάκη. Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση με κοινωνικούς λειτουργούς της ομάδας.

Στις εκδηλώσεις, την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης εκπροσώπησαν η κ. Παπαντωνίου Άννα, Διευθύντρια Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Κοζάνης, η κ. Μαρίνα Σεννή, κοινωνική λειτουργός και η κ. Ανατολή Κυριαζίδου, κοινωνική λειτουργός – Μέλος ΟΤΑ. Παρευρέθηκαν επίσης από την Αστυνομική Δ/νση Κοζάνης η κ. Βασιλική Τσιαούση, Υπαστυνόμος Β’ και η κ. Ευαγγελία Ζέρβα, Ανθυπαστυνόμος. Επιπλέον την εκδήλωση παρακολούθησαν από την Α/Βαθμια -Β/θμια Κοζάνης η κ. Σταυρούλα Κολοβού, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Κοινωνικών Λειτουργών, η κ. Αμαλία Κοσμαδοπούλου, μέλος ΕΔΥ, κοινωνική λειτουργός και η κ.Σιούτη Κωνσταντίνα, νηπιαγωγός του Γ Παιδικού Σταθμού Δήμου Κοζάνης.

Ευχαριστούμε τις διευθύντριες του 4ου και του 3ου Γυμνασίου Κοζάνης κ. Κρανιώτη Άννα και κ. Μουστάκα Δώρα για τη φιλοξενία.

Author: gymkkoz