Κάθε παιδί, κάθε καρδιά, μια ΓΙΟΡΤΗ

Η κατεύθυνση χορού των τάξεων Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία KIEFER ΤΕΚ. Ε.Π.Ε. στο πλαίσιο της προνοιακής της πολιτικής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σύνδρομου Down  και την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στις 2/4, την Πέμπτη 21/3/2024 στο ΔΑΚ της Κοζάνης.

Μια ιδιαίτερη, «ξεχωριστή», «ποιοτική» και «συμπεριληπτική» εκδήλωση με τη συμμετοχή πληθώρας συλλόγων, φορέων και μαθητών. Νέα παιδιά που λαχταρούν την ισότιμη συμμετοχή σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας αλλά πολύ συχνά βιώνουν διακρίσεις και αποκλεισμό, ένωσαν τα χέρια, διεκδικώντας το σπάσιμο των στερεοτύπων και την αποδοχή τους από την κοινωνία.

Η εκδήλωση με θέμα «Κάθε παιδί, κάθε καρδιά, μια ΓΙΟΡΤΗ» είχε ως στόχο  την ανάδειξη της φωνής και των δυνατοτήτων των Ατόμων με Αναπηρία, των δικαιωμάτων τους για ισότιμη πρόσβαση και ενεργό συμμετοχή σε όλους τους τομείς της ζωής τους, καθώς και των δράσεων προάσπισης του δικαιώματος πρόσβασης σε μια ποιοτική εκπαίδευση.

Μακριά από προκαταλήψεις, όλοι μαζί ας τους προσφέρουμε ένα περιβάλλον ευκαιριών, αποδοχής και σεβασμού, τονώνοντας την αυτοπεποίθησή τους και ενισχύοντας έμπρακτα την αυτονομία τους.

Η εκδήλωση, πλαισιωμένη μουσικά και χορευτικά από το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κοζάνης, έγινε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμο Κοζάνης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, το ΕΒΕ Κοζάνης, το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας και το Οικονομικό Επιμελητήριο – παράρτημα  Δυτικής Μακεδονίας. Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι συμμετείχαν Σύλλογοι ΑμεΑ Ν. Κοζάνης, Ειδικά Σχολεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, η ΠΑΕ Φ.Σ. Κοζάνης, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κοζάνης, το τοπικό τμήμα Special Olympics Hellas Κοζάνης και το 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης.

 

(Πηγή: kozanimedia.gr)

Author: gymkkoz