Χριστουγεννιάτικες δράσεις

Η τελευταία μέρα λειτουργίας των σχολείων για το 2023 αποτελεί μια ευκαιρία για τους μαθητές/τριες και τους καθηγητές, για να αναδείξουν και να ξεδιπλώσουν τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και δυνατότητες.

Τις ικανότητές τους στη ζαχαροπλαστική, υπό την καθοδήγηση της κ. Αγγέλη, μας έδειξε η Α’ και η Γ’  Γυμνασίου φτιάχνοντας πεντανόστιμα τρουφάκια.

Ο υποδιευθυντής μας και καθηγητής παραδοσιακών χορών: Αργύρης Παπαζήσης και οι μαθητές και οι μαθήτριες κατεύθυνσης Χορού Α’ , Β’ και Γ’ Γυμνασίου μας παρουσίασαν τη δράση “Τα Κάλαντα του Δρόμου”, με κάλαντα και χορούς της βόρειας Ελλάδας.

Η κατεύθυνση Θεάτρου/Κινηματογράφου, υπό τη σκηνοθεσία του καθηγητή δραματικής τέχνης, κ. Κ. Δαμάκη,  ετοίμασε την παράσταση “‘Ο Καραγκιόζης και η μεγαλύτερη γιορτή των Χριστουγέννων που έγινε ποτέ’’. Συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της  κατεύθυνσης Θεάτρου/Κινηματογράφου των τάξεων Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου. Την επιμέλεια της μουσικής είχε ο καθηγητής δραματικής τέχνης κ. Γ. Σταυράκης, για τις ζωγραφιές σκηνικών-αντικειμένων oι καθηγήτριες εικαστικών: κ.Ν. Γεωργιάδου, κ. Τ. Γκιούρα και οι μαθητές κατεύθυνσης εικάστικών Γ γυμνασίου και Α λυκείου και ο καθηγητής δραματικής τέχνης Δαμάκης Κωνσταντίνος. Στην κατασκευή σκηνικών ο κ. Αργύρης Παπαζήσης. Στις κατασκευές θεατρικών αντικειμένων ο καθηγητής εικαστικών κ.Ι. Μανιουδάκης και οι μαθητές της κατεύθυνσης εικαστικών της Α γυμνασίου.

Οι μαθήτριες της κατεύθυνσης χορού της Α’ Λυκείου, με την υποστήριξη των μαθητών της κατεύθυνσης Θεάτρου/ Κινηματογράφου της Β’ Λυκείου και της κατεύθυνσης Εικαστικών την Α Γυμνασίου,  δραματοποίησαν το τραγούδι “Voilà” με την προσαρμογή του στην ελληνική γλώσσα με τίτλο “Το τραγούδι της βροχής” σε μετάφραση – διασκευή και κινησιολογία του κ. Κ. Δαμάκη.

Την επιμέλεια προγράμματος είχε η καθηγήτρια πληροφορικής Καρανίκου Ευαγγελία.

Σας ευχόμαστε Καλές γιορτές και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος!

Author: gymkkoz