Προσομοίωση εκκένωσης σχολικής μονάδας και απεγκλωβισμού τραυματισμένων ατόμων με αναπηρία σε περίπτωση σεισμού

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε Προσομοίωση εκκένωσης σχολικής μονάδας και απεγκλωβισμού τραυματισμένων ατόμων με αναπηρία σε περίπτωση σεισμού, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Βγες από το κάδρο», που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» (ΕΥΔ ΠΔΜ) ΕΣΠΑ – Δυτική Μακεδονία.
Η δράση οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΕΚΑΒ και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή του Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης και του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης/Τμήμα Αισθητικής Τέχνης.
Πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις τού Καλλιτεχνικού Σχολείου, όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο διαφυγής μαθητών και καθηγητών και το σενάριο απεγκλωβισμού μαθητών και μαθητριών με αναπηρία από τον 1ο όροφο του Σχολείου. Μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου, με την καθοδήγηση των καθηγητών, συμμετείχαν στη δράση αναλαμβάνοντας ρόλους τραυματισμένων μαθητών/τριών, ενώ μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης/Τμήμα Αισθητικής Τέχνης έκαναν το εκπληκτικό μακιγιάζ των τραυματισμένων μαθητών/τριών.
🎥 Παραγωγή Βίντεο: Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας / Ομάδα Επικοινωνίας.
______
Η εκστρατεία «Βγες από το κάδρο» διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» (ΕΥΔ ΠΔΜ), με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2014-2020.
Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού για τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας, με τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020 και 2021-2027.

Author: gymkkoz