Προσομοίωση: Σεισμός στο σχολείο

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» (ΕΥΔ ΠΔΜ), με αφορμή την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, πραγματοποιήσαν  εκδηλώσεις με τίτλο «Βγες από το κάδρο», σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης, το 2ο ΕΠΑΛ και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 . Η δράση είχε τίτλο:  Προσομοίωση άσκησης εκκένωσης σχολικής μονάδας η οποία και βιντεοσκοπήθηκε.

Στη διοργάνωση συμμετείχε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Κοζάνης, το ΕΚΑΒ, ο σύλλογος ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων.

Παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης κ. Κ. Δαδαμόγια, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης κ. Β. Βόντσα, η υπεύθυνη επικοινωνίας προγράμματος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγραμμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Β. Αυγουστινάκη,  η Σχολική Σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου μας κ. Α. Παπακώστα, η επίκουρος καθηγήτρια κ. Α. Γιαννακοπούλου και οι σύμβουλοι: ΠΕ01 κ. Ν. Ματθαίου, ΠΕ86 κ. Α. Παπαβασιλείου και ΠΕ03 κ. Λ. Μπούτσκου.

Η προσομοίωση αφορά την παρουσίαση συμβάντος έκτακτης ανάγκης (σεισμός) στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Καλλιτεχνικού Σχολείου, όπου και παρουσιάστηκε το σχέδιο διαφυγής μαθητών και καθηγητών και το σενάριο απεγκλωβισμού μαθητών και μαθητριών ΑμεΑ από τον 1ο όροφο του Σχολείου. Παιδιά του Καλλιτεχνικού Σχολείου, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, συμμετείχαν στη δράση αναλαμβάνοντας ρόλους εγκλωβισμένων μαθητών.

Τα σενάρια και την σκηνοθεσία των απεγκλωβισμών επεξεργάστηκαν οι καθηγητές της κατεύθυνσης θεάτρου κ. Κ. Δαμάκης, κ. Μ. Μπατάνη και κ. Γ. Σταυράκης.

Τη φωτογραφική κάλυψη από πλευράς σχολείου είχε ο κ. Α. Βρεττάκος.

Author: gymkkoz