Εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου

 

Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023 το σχολείο μας τίμησε την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με σεβασμό και τιμή στους αγώνες για τη Δημοκρατία. Μαθητές και μαθήτριες και από τις τρεις καλλιτεχνικές κατευθύνσεις συνεργάστηκαν αρμονικά, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, παρουσιάζοντας μια όμορφη εκδήλωση που συνδύαζε τη ζωντανή μνήμη με τη δροσιά της νεανικής δημιουργικότητας.

Τα θεατρικά δρώμενα αποτύπωσαν εύστοχα την ιστορική συγκυρία και το χρονικό της εξέγερσης, που ζωντάνεψε μέσα και από τη φωνή των ποιητών. Το οπτικοακουστικό υλικό, με τη δραματοποιημένη αφήγηση από τους μαθητές και πλάνα αρχείου, αναβίωσε τις μαρτυρίες των ίδιων των αγωνιστών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μαθητές ζωγράφισαν ζωντανά στη σκηνή. Η μουσική και τα τραγούδια πλαισίωσαν με λυρισμό τον λόγο, φέρνοντας τις αξίες του Πολυτεχνείου από το χθες στο σήμερα.

Πρόγραμμα 17Ν 2023 Β

 

Την γιορτή τίμησε με την παρουσία της η σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου μας, κ. Αγνή Παπακώστα.

Η επιλογή των κειμένων, η συνολική επιμέλεια και σκηνοθεσία της γιορτής έγινε από τη θεατρολόγο κ. Μαρία Μπατάνη.

Η σκηνοθεσία του θεατρικού «Μέρες Πολυτεχνείου» έγινε από τον καθηγητή δραματικής τέχνης κ. Γιώργο Σταυράκη.

Το βίντεο «Μπουμπουλίνας 18» γυρίστηκε από τον καθηγητή κινηματογράφου κ. Μιχάλη Γιαγκουνίδη.

Υπεύθυνη εικαστικού δρώμενου ήταν η καθηγήτρια εικαστικών κ. Τάνια Γκιούρα.

Η δημιουργία του πανό από τους μαθητές της τάξης των εικαστικών της Α’ γυμνασίου έγινε υπό την καθοδήγηση του καθηγητή εικαστικών κ. Ιωάννη Μανιουδάκη.

Τη διεύθυνση χορωδίας και την επιλογή των τραγουδιών έκανε ο καθηγητής Μουσικής κ. Χαράλαμπος Τσινικοσμάογλου, ο οποίος συνόδευσε τη χορωδία με το πιάνο.

Στο τραγούδι συμμετείχαν οι καθηγήτριες κυρίες Δήμητρα Αγγέλη και Γιούλα Τρίκου.

Τη διοργάνωση της γιορτής ανέλαβαν οι καθηγήτριες κυρίες Βάγια Τζιούτζα και Ελευθερία Λιάκου.

Author: gymkkoz